Den grunnleggende metoden for å logge inn i RAYVN er å bruke brukernavn og passord.

For å legge inn et ekstra lag med sikkerhet i din konto tilbyr RAYVN tofaktorautentisering (Multi-factor authentication, MFA).

Tofaktorautentisering (MFA) fungerer slik at en bruker må verifisere sin identitet ved å skrive inn mer enn én autentiseringsmetode. Det kan være et passord, pluss et annet passord, svaret på et spørsmål eller lignende.

Dette sikrer at kun de rette brukerne kan komme inn på sine kontoer, selv om de bruker et brukernavn og passord som kan ha blitt lekket. i RAYVN benytter vi tofaktorautentisering, hvor du blir blir bedt om ditt vanlige brukernavn og passord, pluss en engangskode fra din autentiseringsapp.

Når tofaktorautentisering er aktivert i din konto, må du gjøre følgende for å logge inn i RAYVN:

1. Skrive inn brukernavn og passord
  2. Skrive inn en sekssifret engangskode som du får gjennom en autentiseringsappen på din telefon (som for eksempel Google Authenticator eller lignende apper).

Dette ekstra laget med verifikasjon sikrer at andre ikke kan logge inn i din konto, selv om de har fått tak i passordet og brukernavnet ditt. De vil også da trenge tilgang til autentiseringsappen på din telefon for å få tilgang til kontoen din.

Tofaktorautentisering blir stadig oftere brukt på flere IT-plattformer for å hindre uvedkommende i å komme seg inn på kontoen. Alle kunder kan bestemme om de vil aktivere tofaktorautentisering eller ikke på deres konto.

Vi vil selvsagt anbefale alle å aktivere tofaktorautentisering for økt sikkerhet til deres RAYVN-konto.

Legg merke til at du ikke trenger å bruke en tofaktorautentisering hver eneste gang du logger inn. Ved å huke av boksen "Remember this browser", vil nettleseren du bruker bli husket, og du slipper å skrive inn en ekstra kode de neste 30 dagene. Du vil da kun bli bedt om å skrive inn en ny bekreftelseskode når:

• Du logger inn fra en annen nettleser.
  • Det har gått mer enn 30 dager siden siste gang du gjennomførte tofaktorautentisering (i den nettleseren).
  • Du har vært inaktiv/ ikke pålogget i mer enn 7 dager.

Kontakt oss (på help@rayvn.global) for å få mer informasjon om tofaktorautentisering, og hvordan du kan aktivere dette på din konto.

Første innlogging med tofaktorautentisering

Første gang du logger inn etter at tofaktorautentisering er aktivert for kontoen din, bruker du brukernavn og passord som vanlig.
Deretter vil du se en QR-kode på skjermen.

Bruk telefonen din til å scanne denne koden, for å legge til nøkkelen i din foretrukne autentiseringsapp.

Du kan også velge "Try other method" dersom du ikke har en autentiseringapp.

Du kan da velge å få tilsendt kode på SMS eller E-post.

Den første gangen du logger inn med tofaktorautentisering, vil du bli presentert med personlige koder for gjenoppretting av din konto.

Bruk disse for å kunne logge inn med tofaktorautentisering, dersom din mobil ikke er tilgjengelig.

Dersom du logger inn i en ny nettleser, kan du huke av i ruten "Remember this browser".

RAYVN vil da huske og autorisere innlogginger fra denne spesifikke nettleseren i de neste 30 dagene.

Kopier kodene, og behold dem til senere bruk, dersom det skulle bli nødvendig.

Disse kodene kan også nullstilles av din RAYVN-administrator dersom det trengs.

Bekreft at du har notert denne koden ved å huke av boksen "I have safely recorded this code ", og klikk deretter på pilen for å komme videre.

Du kan nå klikke "Continue" for å komme til RAYVN.

Hvordan logge inn med tofaktorautentisering

Gå til siden for innlogging og skriv inn brukernavn og passord. Klikk "Logg inn".

Deretter vil du få opp en ny innloggingsside som ber deg om å skrive inn en seks-sifret kode fra en autentiseringsapp du har knyttet til din konto.

Skriv inn koden i innloggingsvinduet.

Legg merke til at koder fra autentiseringsapper kun er gyldige én gang, og kan ikke brukes om igjen. Du vil motta forskjellige koder hver gang du benytter deg av tofaktorautentisering.

Merk også at kodene du finner i de fleste autentiseringsapper er tidssensitive, og at de endrer seg etter at det har gått en liten stund.