Varslingssenteret kan du finne ved siden av innstillingene, og ikonet for det ser ut som et øye.

Hva er varslingssenteret?

Varslingssenteret brukes til å motta informasjon fra samvirkeaktører som ikke er mobiliserte/ som ikke har mobilisert deg i sin logg. Du kan også motta informasjon fra samvirkeaktører dersom de har invitert deg til å samvirke fra en logg, men du har avslått invitasjonen til å samvirke med dem.

De eneste som vil motta informasjon fra samvirkeaktører i varslingssenteret, er brukere som ligger i det "ansvarlige laget" som er knyttet til samvirkeaktøren.

Det ansvarlige laget velges når du setter opp en samvirkeavtale i kontoinnstillingene. Du kan endre laget som er knyttet til samvirkeaktøren dersom du har tilgang til Kontoinnstillinger.

Hvorfor kan jeg ikke se varslingssenteret i min konto?

Det kan være flere årsaker til at du ikke ser ikonet for varslingssenteret i din konto.

For det første vil du ikke se ikonet før den første gangen du mottar et varsel i varslingssenteret.
Varsler sendes ut når en ikke-mobilisert samvirkeaktør deler en loggoppføring med deg. Etter den første varslingen er mottatt vil du alltid se ikonet oppe i høyre hjørne.

For det andre kan det være at du ikke er knyttet til et av de ansvarlige lagene som er valgt for en samvirkeaktør.
Siden du da ikke er i ett av lagene, vil du heller ikke være en av de personene som mottar varslinger fra samvirkeaktører.

Hvordan bruker man varslingssenteret?

Når du trenger å dele informasjon med en samvirkeaktør, men du ikke trenger å mobilisere dem, kan du likevel dele loggoppføringer og rapporter med dem.

Det som da skjer når du velger å dele noe fra din logg, er at det sendes en varsling til det ansvarlige laget som er tilknyttet deres samvirkeavtale hos din samvirkeaktør. Denne varslingen dukker opp i varslingssenteret og inneholder den loggoppføringen eller rapporten som du har delt fra din logg.

Når det kommer inn en ny varsling, vil det vises med et rødt ikon ved øyet som ligger oppe på høyre side av skjermen:

Når brukeren klikker på ikonet, vil de se den delte informasjonen fra din konto, og kan deretter selv velge å dele den informasjonen til en av sine egne logger, eller til en av sine interne eller eksterne samvirkeaktører.

Ekstra funksjonalitet for varslingssenteret (kun tilgjengelig for enkelte kunder)

I tillegg til å motta delte rapporter og loggoppføringer fra samvirkeaktører som ikke er mobiliserte, kan man også motta svar på e-poster som er sendt ut ifra en logg som man er deltaker i.

Dersom det blir sendt ut en e-post fra papirflyet i en logg i RAYVN, og mottakeren velger å svare på denne eposten, vil alle deltakerne i loggen motta en varsling i varslingssenteret med svaret som er sendt fra mottakeren.

Dette svaret kan, i likhet med loggoppføringer og rapporter, velges å deles i loggen.
Det kan derimot ikke deles til hvilken som helst av de åpne loggene i deres konto, og det kan heller ikke deles med samvirkeaktører.
Det kan deles fra varslingssenteret inn i den loggen der den første meldingen ble sendt fra som en loggoppføring.

Etter at loggoppføringen er publisert, kan det deles på samme måte som alle andre loggoppføringer.